• Rīga
    Cloudy
    3°C
     
14/02/2018, Kategorija: Ēdieni
Autors: Publicitātes materiāls

Latvijai vēl aktīvi gatavojoties simtgades svinībām, jau šajā piektdienā savu simto dzimšanas dienu atzīmēs mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Par godu šim notikumam, ne tikai Lietuvā, bet arī daudzviet Latvijā gaidāmi dažādi pasākumi.

Īpaši gardi mums tuvās kaimiņvalsts dzimšanas dienu atzīmēs viesnīcas “Radi un draugi” restorāns “Niklāvs”, kurš šajā piektdienā gardēžiem piedāvās nobaudīt trīs tradicionālās lietuviešu virtuves ēdienus.

“Lietuviešu virtuve vienmēr ir bijuši ļoti daudzveidīga un bagātīga ar dažādām garšām. Daudzi tradicionālie lietuviešu ēdieni ir iecienīti arī Latvijā, piemēram, cepelīni, kas ir klimpu veids, ko gatavo no rīvētiem kartupeļiem un visbiežāk pilda ar malto gaļu vai biezpienu. Gluži kā mūsu, tā arī viņu ēdiens ir ļoti “mājīgs” un tajos lielākoties dominē veselīgi produkti, kurus paši varam izaudzēt savos dārzos,” stāsta restorāna NIKLĀVS šefpavāre Sarmīte Neimane.

Pusdienu piedāvājumā būs iespēja nobaudīt skābu kāpostu zupa ar kūpinātu gaļu, kartupeļiem un grūbām. Jāatzīmē, ka zupas ir vienas no lietuviešu virtuves raksturīgākajiem ēdieniem. Būs iespēja baudīt arī jau iepriekš pieminētos cepelīnus ar krējuma sīpolu mērci un kraukšķīgu cūkgaļas krūtiņu. Tieši šo gardumu lietuvieši uzskata par savu nacionālo ēdienu. Savukārt saldajā ēdienā tiks pasniegts biezpiena sacepums ar ogu ķīseli.

Visu šo ēdienu pamatā ir Latvijas zemnieku audzēti produkti, kuri izceļas ar savu svaigumu un garšas kvalitāti.

Četru zvaigžņu viesnīca „Radi un draugi” atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā, Mārstaļu ielā. Šī ir lieliska atrašanās vieta, jo tūristu iecienītie kultūras, mākslas un atpūtas objekti ir tikai pāris minūšu gājiena attālumā.

1995. gadā viesnīca savu darbību uzsāka ar 28 numuriem, divas reizes tika paplašināta un tagad, pēc 2012. gadā piedzīvotās pārbūves, piedāvā 71 jaunu un modernu istabu, mājīgu salonu, 2 gaišas un plašas konferenču zāles un elegantu restorānu Niklāvs.

Restorāns “Niklāvs” piedāvā ieturēt pusdienas Vecrīgā katru darba dienu no plkst.12:00 līdz 15:00!

1,095 skatījumi




Video

Pikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi

18/04/2019 | Autors: Publicitātes materiāls

Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...

Lasīt tālāk
Video

Ēdināšanas nozares līderi Latvijā

23/07/2018

Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas...

Lasīt tālāk
Video

Garšvielu vētra kafijas krūzītē

08/03/2018 | Autors: Publicitātes materiāls

Kopš karstā dzēriena ​​Chai Latte popularitāte pārkāpusi savas dzimtenes robežas Indijā, saldi pikantās garšas iekarojušas garšas kārpiņas visā pasaulē. Šī garšīgā melnā tēja,...

Lasīt tālāk
Video

Centrāltirgū droši ļaujies savai gaumei

29/12/2017 | Autors: Ilze Zonne, NRA

  Pircēju Rīgas Centrāltirgū netrūkst arī ikdienā, bet, gadumijai tuvojoties, šeit iegriežas pat tie, kuru parastajos maršrutos tirgus nav iekļauts. Savā ziņā Centrāltirgus ir...

Lasīt tālāk
Video

Viena no svarīgākajām Ziemassvētku un Jaungada tradīcijām – piparkūkas

22/12/2017 | Autors: Publicitātes materiāls

Ir pienācis gada skaistākais laiks, vien soļa attālumā ir garās brīvdienas, Ziemassvētki un Jaunais gads, kas tradicionāli tiek pavadīti ģimenes lokā gan pušķojot eglīti, gan saiņojot...

Lasīt tālāk
Video

Spocīgas idejas Helovīna gardumiem!

31/10/2017 | Autors: Zane Grodiņa, Labdien.lv

Jau šovakar, 31. oktobrī, visā pasaulē, tai skaitā Latvijā, tiks svinēts Helovīns. Tas, ka zināms, ir laiks, kad bērni pārģērbjas par dažādiem mītiskiem tēliem un apstaigā mājas,...

Lasīt tālāk
Video

Veselīgi gardumi Helovīnu dienai, kas patiks visiem

23/10/2017 | Autors: Publicitātes materiāls

Jau nākamnedēļ Latvijā tiks atzīmēts Helovīns jeb Visu svēto diena. Pat ja mūsu platuma grādos šie svētki nešķiet tik populāri, ir daudzi bērni, kuri labprāt svin Visu svēto dienu....

Lasīt tālāk
Video

Par populāru brīvdienu nodarbi kļūst brančošana

19/10/2017 | Autors: Publicitātes materiāls

Kad vēsajos rudens rītos tā vien gribas vairāk siltuma un lutināšanas, iedzīvotāji nereti izvēlas dienu iesākt ar branču kādā no mājīgajām pilsētas kafejnīcām vai restorāniem. Tā...

Lasīt tālāk
Video

Arī šogad “Riga Food 2017” ietvaros varēs nobaudīt gardus un veselīgus našķus

05/09/2017 | Autors: Publicitātes materiāls

Šonedēļ, no 6. līdz 9. septembrim norisināsies ikgadējais pārtikas nozares centrālais notikums Baltijas valstīs – starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju,...

Lasīt tālāk
Video

Līgo svētkos pieaug pieprasījums pēc veselīgiem un gardiem našķiem

21/06/2017 | Autors: Publicitātes materiāls

Šīs nedēļas nogalē visā Latvijā svin Līgo svētkos, kas ir vislatviskākie mūsu tautas svētki. Tradicionāli svētku galds tiek pušķots ar Jāņu zālēm un mielasta pamatā ir Jāņu siers,...

Lasīt tālāk