• Failure notice from provider:
    Connection Error:http_request_failed
03/12/2014, Kategorija: Ēdieni, Sievietēm

2

Plānojot gada nogales ballītes, apgūsti jaunus veidus un idejas, kā dažādot ierasto dzērienu karti ar oriģinālām un vēl neiepazītām kokteiļu garšām. Pretēji pastāvošajam mītam, ka konjaku drīkst baudīt tikai tīrā veidā, konjaka kokteiļus jauc jau kopš 19. gadsimta, un pēdējos gados tie gūst arvien lielāku popularitāti naktsklubu un kokteiļbāru apmeklētāju vidū. Iecienītā naktskluba Coyote Fly vecākā bārmene Liene Bukbārde, kurai konjaka kokteiļu jaukšana ir ikdienas nodarbe, dalās ar labākajām konjaka kokteiļu receptēm ballītēm un atklāj knifiņus, kā pagatavot šos kokteiļus patiešām izcili.

Pirms ķerties pie kokteiļiem, Liene Bukbārde iesaka nedaudz sagatavoties: “Lai pagatavotu kokteiļus tieši tādā veidā, kā paredzēts receptēs, būs nepieciešama bāra karote, kuru var aizstāt ar vienkāršu garāku karoti vai pat ēdamkaroti, kā arī viens no bārmeņu darba pamatinstrumentiem – šeikeris. To vari aizņemties no draugiem vai iegādāties pati. Kā alternatīvu vari izmantot arī jebkuru garenāku slēdzamu trauku – kaut vai pudeli. Papildu noderēs smalcināts ledus, kuru viegli vari iegūt arī mājas apstākļos, piemēram, ietinot ledu tīrā dvielī un sadauzot to ar gaļas āmuriņu vai sasmalcinot ledu kvalitatīvā un jaudīgā blenderī.”

Nekļūdīga kombinācija: konjaks + ābols

“Konjaka un ābolu kokteiļi būs ne tikai lieliska alternatīva jau ierastajiem degvīna vai ruma kokteiļiem, bet arī garšos tiem, kuri vēlas izmēģināt ko, iespējams, jaunu vai citādāku. Ar savu svaigo ābolu garšu tie labi iederēsies ballīšu atmosfērā. Atceries, ka ne visos kokteiļos nepieciešams izmantot ledu, tādēļ kokteiļa atvēsināšanai noderēs iepriekš saldētavā vai ledus kastē atdzesētas glāzes,” komentē Liene Bukbārde.

Pagatavošanai būs nepieciešams: Hennessy Very Special vai kāds cits konjaks – 30 ml; Ābolu liķieris – 15 ml; Gomme sīrups – 8 ml; Šampanietis Moet Brut Imperial – kokteiļa pārliešanai; Dekoram citrons – 1 šķēlīte.

Pagatavošana:

1. Šeikerī pēc kārtas lej (1) Hennessy Very Special vai kādu citu konjaku, (2) ābolu liķieri un Gomme sīrupu.
2. Piepilda šeikeri ar ledu, kārtīgi visu sakrata (velta tam aptuveni 10 sekundes).
3. Dzērienu lej šampanieša glāzē – lai glāzē neiekristu ledus, dzērienu lej lēnām vai pat var izmantot tīru sietiņu.
4. Pa virsu dzērienam lej Moet Brut Imperial šampanieti. Visu viegli samaisa ar garu karoti.
5. Kokteili rotā ar citrona šķēlīti.

Padoms! Ābolu liķiera vietā var lietot ābolu limonādi.

Izsmalcināts pārsteigums: konjaks + meža ogas

Liene Bukbārde konjaka un ogu kokteiļus iesaka ballītēs nobaudīt tiem, kuri iecienījuši ogu garšas – šajā kokteilī to spēcīgo saldo garšu izbalansē laima sula. “Šāda veida kokteiļus bieži vien izvēlas vīna cienītāji – jo īpaši ballītēs, kad vīna malkošana nešķiet atbilstoša pasākuma atmosfērai. Šo kokteili parasti arī iesaku tiem, kuri, nezinot, ko pasūtīt pie bāra, palūdz “uztaisīt kaut ko garšīgu” – tā sastāvdaļas veido patīkamu garšu buķeti, kas piemērota teju jebkurai gaumei,” stāsta Liene.

Pagatavošanai būs nepieciešams: Pilnīgu garšu buķeti atklās Hennessy Very Special, bet der arī cits konjaks – 45 ml; Piparmētru lapiņas – 6 gab.;Brūnais cukurs – 1 ēdamk.; Aveņu sula – 15 ml; Avenes – 4 gab.; Laima sula (svaigi spiesta) – 7 ml; Ginger Ale limonāde – 7 ml; Sasmalcināts ledus.

Pagatavošana:

1. Šeikerī lej visas sastāvdaļas izņemot Ginger Ale limonādi, piepilda šeikeri līdz pusei ar smalcinātu ledu.
2. 10 sekundes intensīvi krata šeikeri, lai sastāvdaļas sajaucas.
3. Šeikera saturu kopā ar ledu lej Highball glāzē (garena glāze, derēs arī garāka sulas vai ūdens glāze).
4. Papildina kokteili ar smalcinātu ledu, piepildot visu glāzi. Pa virsu lej Ginger Ale limonādi. Visu viegli samais ar garu karoti.
5. Rotā ar avenēm.

Padoms! Izteiktākai garšai var pievienot pilienu citronu bitera.

Ballītes “nagla”: konjaks + ingvers

Ikviens kokteilis, kas ir svaigs un spirdzinošs, ir labi piemērots ballītēm. “Konjaka un ingvera kokteiļi patiks Ginger Ale limonādes cienītājiem – tas ir viegls un garšo teju vasarīgi, taču ir gana interesants, lai tas nebūtu “tikai parasts dzēriens”. Ja ir vēlme pēc kā nedaudz stiprāka, Ginger Ale limonādi var aizstāt ar garšas ziņā spēcīgāko un piesātināto ingvera alu,” stāsta Liene Bukbārde.

Pagatavošanai būs nepieciešams: Autentiskam rezultātam – Hennessy Very Special vai cits konjaks – 45 ml; Laima sula – 15 ml
Cukura sīrups – 7 ml; Piparmētras lapiņas – 3 gab.; Ginger Ale limonāde / ingvera alus – 100 ml; Sasmalcināts ledus; Dekoram –
piparmētras zariņš – 1 gab.

Pagatavošana:

1. Visas sastāvdaļas, izņemot Ginger Ale limonādi (vai Ingvera alu) ievieto šeikerī, kas līdz pusei pildīts ar smalcinātu ledu.
2. Sastāvdaļas intensīvi sakrata (aptuveni 10 sekundes)
3. Sajaukto dzērienu kopā ar ledu lej Highball glāzē (garena glāze – derēs arī sulas vai ūdens glāze).
4. Piepilda glāzi ar smalcinātu ledu.
5. Pa virsu lej Ginger Ale limonādi (vai ingvera alu). Sastāvdaļas viegli samaisa ar garu karoti.
6. Dekorē ar piparmētras zariņu.

Padoms! Lai piparmētras aromāts būtu izteiktāks, pirms pievienot kokteilim piparmētras zariņu, viegli to paberzē rokās!

Variāciju, kādās iespējams jaukt un baudīt konjaku, ir neskaitāmi daudz – tikai jāuzdrošinās eksperimentēt un izmēģināt jaunas garšas – tās var pārvērst ikdienas ballīti par interesantu garšu piedzīvojumu!

344 skatījumi




Video

Matu kopšanas triki un ieteikumi

10/01/2023 | Autors: Publicitātes materiāls

Lai saglabātu matus veselīgus un skaistus, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par tiem. Tāpat kā rūpes par sejas ādu, arī matu kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, izvēloties produktus...

Lasīt tālāk
Video

Sarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām

17/11/2022

Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...

Lasīt tālāk
Video

No 1. augusta epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem

12/07/2022

No 1. augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete....

Lasīt tālāk
Video

Kolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?

27/07/2021

Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...

Lasīt tālāk
Video

Pieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai

26/07/2021

Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...

Lasīt tālāk
Video

Sievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā

26/07/2021

                Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...

Lasīt tālāk
Video

18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem

17/11/2020 | Autors: Publicitātes materiāls

18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...

Lasīt tālāk
Video

Labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē

08/10/2020

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...

Lasīt tālāk
Video

Uzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem

04/05/2020

Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....

Lasīt tālāk
Video

Pikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi

18/04/2019 | Autors: Publicitātes materiāls

Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...

Lasīt tālāk