• Failure notice from provider:
    Connection Error:http_request_failed
10/05/2013, Kategorija: Ēdieni, Sievietēm

Siera un topinamburu kremzupa ar spargeliemNepieciešams:

Topinambūrs – 400 g
Puravs – 1 gab.
Ziedkāposts, sadalīts gabaliņos – 1 sauja
Sparģeļi – 1 buntīte
Saldā kukurūza (svaiga vai konservēta) – 120 g
Dārzeņu buljons – 1,5 l
Brie siers – 150 g.
Saldais krējums – 100 ml.
Olīveļļa – 1 – 2 ēd.k.
Citrons – ½ gab.
Medus – 1/2 ēd.k.
Ķiploks – 3 daiviņas
Čili pipars – aptuveni naža gala lieluma gabaliņš
Sāls, pipari pēc garšas
Kreses vai kressalāti – 2 saujas

Pagatavošanas laiks: 50 min

Pagatavošana:
1. Bļodā lej ūdeni vai buljonu, pievieno izspiestu citrona sulu.
2. Notīri un sagriez gabaliņos topinambūru. Lai tas neiekrāsotos tumšs, liec to citronūdenī.
3. Sagriez puravu, izmantojot tikai tā balto daļu. Sīki sagriez 2 ķiploka daiviņas.
4. Izņem no citronūdens topinambūru.
5. Katliņā ielej nedaudz olīveļļas, liec tajā puravu, ziedkāpostu, ķiploku, un viegli apcep.
6. Pārlej ar buljonu un vāri aptuveni 20 minūtes.
7. Visu sablenderē, ja vēlies viendabīgāku konsistenci, vari to papildus izberzt caur sietu.
8. Sieru sagriez nelielos gabaliņos, pievieno krēmzupai kopā ar saldo krējumu.
9. Izmaisi un pievieno piparus. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli.
10. Notīri sparģeļus un pārgriez tos gareniski uz pusēm, sīki sagriez čili piparu un 1 ķiploka daiviņu.
11. Pannā lej nedaudz olīveļļas, liec tajā sparģeļus, kukurūzu, čili un ķiploku, pievieno medu un viegli apcep, aptuveni 2 minūtes.
12. Lej šķīvjos krēmzupu, pa virsu kārto sparģeļus un kukurūzu, pārkaisi ar kresēm vai kressalātiem.

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

328 skatījumi




Video

Matu kopšanas triki un ieteikumi

10/01/2023 | Autors: Publicitātes materiāls

Lai saglabātu matus veselīgus un skaistus, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par tiem. Tāpat kā rūpes par sejas ādu, arī matu kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, izvēloties produktus...

Lasīt tālāk
Video

Sarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām

17/11/2022

Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...

Lasīt tālāk
Video

No 1. augusta epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem

12/07/2022

No 1. augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete....

Lasīt tālāk
Video

Kolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?

27/07/2021

Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...

Lasīt tālāk
Video

Pieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai

26/07/2021

Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...

Lasīt tālāk
Video

Sievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā

26/07/2021

                Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...

Lasīt tālāk
Video

18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem

17/11/2020 | Autors: Publicitātes materiāls

18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...

Lasīt tālāk
Video

Labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē

08/10/2020

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...

Lasīt tālāk
Video

Uzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem

04/05/2020

Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....

Lasīt tālāk
Video

Pikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi

18/04/2019 | Autors: Publicitātes materiāls

Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...

Lasīt tālāk