Rīgas Tūrisma attīstības biroju vadīs Jānis Jenzis
Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) dibinātāju sapulcē šodien par RTAB valdes priekšsēdētāju iecelts Jānis Jenzis, kurš līdz šim ieņēma biroja valdes locekļa amatu.
Rīgas pašvaldības pusi sapulcē pārstāvēja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs. Viņš norādīja, ka ir svarīgi, lai RTAB strādātu augsti profesionāli speciālisti. “Jānis Jenzis tūrisma un ar to saistītajās nozarēs strādā jau ilgus gadus un ir pietiekami pierādījis sevi. Uzskatu, ka viņa vadībā RTAB varēs ne tikai atgūties no pērnā gada notikumiem, bet arī ar jaunu jaudu tupināt darbu pie tūristu piesaistes Rīgai,” saka Burovs.
“RTAB ir atguvies no pagājušā gada notikumiem un šogad birojam ir nepieciešams restarts. Tūrisma nozarei ir būtiska loma galvaspilsētas ekonomikā. Lai veiksmīgi veidotu Rīgas tēlu ārpus Latvijas robežām, un palielinātu tūristu skaitu, mēs plānojam plaši atvērt savas durvis tūrisma nozares profesionāļiem,” uzsver Jenzis.
“Vadot RTAB, manas prioritātes būs aktīvāks darbs kultūras tūrisma segmentā, sporta tūrisms un tā potenciāls, kā arī gastronomiskais tūrisms,” norāda viņš.
“Kvalitatīvu kultūras notikumu ir daudz: Rīga Jūrmala mūzikas festivāls, Rīgas starptautiskā biennāle RIBOCA. Pašvaldība arī atbalsta Pasaules čempionātu hokejā 2021. gadā un ikgadējo Rīgas maratonu, arī gastronomiskajam tūrismam ir milzīgs potenciāls. 2018 gada Latvijas universitātes un RTAB kopīgi organizētais pētījums parāda, ka otrs svarīgākais ceļojuma motivātors aiz pilsētas apskates ir bijusi tieši vēlme baudīt Rīgas restorānu un kafejnīcu piedāvājumu. Ēdināšana ir neatņemama Tūrisma nozares daļa,” stāsta RTAB vadītājs.
Riga Street food festival, kas sākotnēji bija iecerēts kā tūrisma produkts kas mazinātu sezonalitāti, ir ļoti populārs, labi novērtēts arī vietējo iedzīvotāju vidū, iespējams, būtu jāplāno vēl līdzīgi pasākumi. Rīgas restorānu nedēļa ir pacēlusi restorānu kvalitātes latiņu ļoti augstu un restorāni ir paveikuši milzīgu kvalitatīvu lēcienu.
Viens būtisks darba virziens, ko plānojam uzsākt ir konsultācijas pasākumu organizētājiem, jeb koučings. Tas ļaus paaugstināt kultūras tūrisma produktu kvalitāti un tas būs ieguvums gan tūristiem, gan Rīgas iedzīvotājiem.
Jānis Jenzis ir Latvijas Restorānu biedrības dibinātājs un prezidents, Nacionālās Kultūras padomes loceklis, biznesa augstskolas “Turība” lektors, Valsts pārbaudījumu komisijas priekšsēdētājs. Jenzis ir ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē.
Jenzis ir vadījis vairākas viesnīcas un restorānus Rīgā, kā arī četrus gadus darbojies kā Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents.
Foto: F64
Vēl par tēmu:
Rīgas dome lems par nakts sabiedriskā transporta pilotprojekta pagarinājumu
Pirmdien, 8. septembrī, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstīja lēmumu pagarināt nakts sabiedriskā transporta pilotprojektu līdz oktobra beigām. Šogad, pēc piecu...
Lasīt tālākLatvijas mājsaimniecību patēriņa paradumi mainās – kopējais labklājības līmenis pieaug
Ēdam vairāk augļu, uzturā samazinās cukura patēriņš, un arvien biežāk izvēlamies iepirkties internetā. Tajā pašā laikā sarūk maizes, miltu un kartupeļu patēriņš, bet pieaug tēriņi...
Lasīt tālākKonstatēts jauns ĀCM uzliesmojums mājas cūku novietnē
Informējam, ka šodien apstiprināts jauns Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojums mājas cūkām Mārupes novada Salas pagastā novietnē ar 29 mājas cūkām. Šogad tas ir jau desmitais konstatētais...
Lasīt tālākSaeima atbalsta ārkārtējās situācijas izsludināšanu lauksaimniecībā ilgstošo lietavu dēļ
Saeima ceturtdien, 4. septembrī, atbalstīja valdības lēmumu izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecībā visā valsts teritorijā līdz 4. novembrim. Ārkārtējā situācija izsludināta,...
Lasīt tālākMājas cūku novietnē Cesvaines pagastā konstatēts Āfrikas cūku mēra uzliesmojums
Madonas novada Cesvaines pagastā, cūku novietnē ar 41 mājas cūku, konstatēts Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojums. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) novietnē veic slimības apkarošanas...
Lasīt tālākArmands Krauze: skolēnu ēdināšanā vairāk jāizmanto pašmāju produkcija
Valdība otrdien, 2. septembrī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto rīcības plānu skolēnu ēdināšanas sistēmas pilnveidošanai Latvijā, lai nodrošinātu skolēnus ar veselīgu...
Lasīt tālākFinanšu nozare aicina lauksaimniekus ārkārtējās situācijas laikā laikus vērsties pie bankām
Ņemot vērā Ministru kabineta 2025. gada 5. augusta lēmumu līdz šī gada novembrim izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecībā saistībā ar lietavu un plūdu izraisītajām sekām,...
Lasīt tālāk“Selga” paplašina sortimentu un pārsteidz ar divu jaunu garšu dubultajiem cepumiem
Latvijā iecienītākais cepumu zīmols “Selga” turpina attīstīt savu produktu portfeli un šajā sezonā iepazīstina ar gardiem jaunumiem “Selga Treat” cepumu kolekcijā – divām jaunām...
Lasīt tālākBiedrība “Zemnieku saeima”: Rīgas dome krīzes laikā liedz palīdzību lauksaimniekiem nogādāt ražu ostā
Laikā, kad lauksaimniecība piedzīvo smagu krīzi, Rīgas dome ir noraidījusi biedrības “Zemnieku saeima” lūgumu ražas novākšanas periodā – no 22. jūlija līdz 1. novembrim – atļaut...
Lasīt tālākAtis Švinka: dzelzceļš ir jāstiprina, lai mēs varētu nodrošināt iedzīvotāju mobilitāti
Šodien, 26. augustā, valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto rīkojumu par “Par apropriācijas pārdali”, kas paredz veikt 26 miljonu eiro maksājumu valsts publiskās lietošanas...
Lasīt tālāk