Par populāru brīvdienu nodarbi kļūst brančošana
Kad vēsajos rudens rītos tā vien gribas vairāk siltuma un lutināšanas, iedzīvotāji nereti izvēlas dienu iesākt ar branču kādā no mājīgajām pilsētas kafejnīcām vai restorāniem. Tā ir lieliska iespēja nodoties gardai un nesteidzīgai maltītei un jaukām sarunām līdz pat vēlai pēcpusdienai.
Branči ir ļoti populāri rietumos, bet pēdējos gados tie kļuvuši populārāki arī pie mums, Latvijā. Cits branča nosaukums ir zviedru galds vai bufete, vai arī – vēlās brokastis. Angļu vārds “brunch” veidots no diviem citiem vārdiem – „breakfast” + „lunch” (“brokastis” + “pusdienas”).
Tāpēc tieši brančotavas kļūst par veiksmīgu izvēli, lai skaisti iesāktu dienu, kā arī iepazītu latviešu viesmīlību un virtuvi visā tās daudzveidībā.
„Drēgnā gada sezona prasa vairāk mīļuma un siltuma, vairāk rūpes. Mēs esam novērojuši, ka tieši šajā gada pusē cilvēki arvien biežāk izvēlas ne tikai pusdienot, bet arī brokastot kādā no kafejnīcām, jo ir tik jauki, ka kāds parūpējās un pasniedz gardu maltīti. Lai sniegtu šīs sajūtas, esam atsākuši rīkot brančus, kuri tika augsti novērtēti un apmeklēti jau iepriekšējā sezonā,” stāsta viesnīcas “Radi un draugi” direktore Margarita Platace.
Viesnīcas “Radi un draugi” restorāns „Niklāvs” dod iespēju baudīt tradicionālās latviešu virtuves mantojumu, piedāvājot neaizmirstamu garšas kvalitāti.
Savukārt restorāna šefpavāre Sarmīte Neimane ēdienkartes veidošanā izmanto Latvijas zemnieku audzētus produktus un pašas lasītās attiecīgā gadalaika veltes – gailenes, zaķskābenes, brūklenes un citus dabas dotos labumus.
Kā atzīst viesnīcas direktore, ņemot vērā, ka branči ir nu jau kļuvusi par modes lietu, restorānu visbiežāk apmeklē ne tikai viesnīcas viesi, bet arī tūristi, kas pastaigājas Vecrīgas ielās un arī paši rīdzinieki, tādēļ šogad īpaša uzmanība ir pievērsta ēdienkartes kvalitātei un augstas klases servisam, lai katrs apmeklētājs justos īpaši gaidīts.
Četru zvaigžņu viesnīca „Radi un draugi” atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā, Mārstaļu ielā. Šī ir lieliska atrašanās vieta, jo tūristu iecienītie kultūras, mākslas un atpūtas objekti ir tikai pāris minūšu gājiena attālumā.
1995. gadā viesnīca savu darbību uzsāka ar 28 numuriem, divas reizes tika paplašināta un tagad, pēc 2012. gadā piedzīvotās pārbūves, piedāvā 72 jaunas un modernas istabas, mājīgu salonu, 2 gaišas un plašas konferenču zāles un elegantu restorānu Niklāvs.
Rudens sezonas pirmais brančs restorānā „Niklāvs” norisināsies 29.oktobrī no plkst. 12–15.
Vēl par tēmu:
18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākLabdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē
Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...
Lasīt tālākUzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem
Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....
Lasīt tālākPikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi
Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...
Lasīt tālākSvētkos dāviniet veselību!
Dāvanu sarūpēšana dažādām svētku reizēm ir patīkams, bet vienlaikus arī visai sarežģīts process. Ko dāvināt? Vai dāvana patiks, noderēs? Stop! Tieši par “dāvanas derīgumu”...
Lasīt tālākJaundzimušo skaits turpina kristies
2018. gada pirmajos deviņos mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits – 14 680 bērni – ir par 1 267 mazuļiem jeb 8 % mazāks nekā 2017. gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas...
Lasīt tālākĒdināšanas nozares līderi Latvijā
Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas...
Lasīt tālākGaršvielu vētra kafijas krūzītē
Kopš karstā dzēriena Chai Latte popularitāte pārkāpusi savas dzimtenes robežas Indijā, saldi pikantās garšas iekarojušas garšas kārpiņas visā pasaulē. Šī garšīgā melnā tēja,...
Lasīt tālākRestorāns aicina atzīmēt Lietuvas simtgadi un nobaudīt tās tradicionālos ēdienus
Latvijai vēl aktīvi gatavojoties simtgades svinībām, jau šajā piektdienā savu simto dzimšanas dienu atzīmēs mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Par godu šim notikumam, ne tikai Lietuvā, bet arī...
Lasīt tālākCentrāltirgū droši ļaujies savai gaumei
Pircēju Rīgas Centrāltirgū netrūkst arī ikdienā, bet, gadumijai tuvojoties, šeit iegriežas pat tie, kuru parastajos maršrutos tirgus nav iekļauts. Savā ziņā Centrāltirgus ir...
Lasīt tālāk