• Rīga
    Flurries
    -1°C
     
19/10/2017, Kategorija: Ēdieni, Sievietēm
Autors: Publicitātes materiāls

Kad vēsajos rudens rītos tā vien gribas vairāk siltuma un lutināšanas, iedzīvotāji nereti izvēlas dienu iesākt ar branču kādā no mājīgajām pilsētas kafejnīcām vai restorāniem. Tā ir lieliska iespēja nodoties gardai un nesteidzīgai maltītei un jaukām sarunām līdz pat vēlai pēcpusdienai.

Branči ir ļoti populāri rietumos, bet pēdējos gados tie kļuvuši populārāki arī pie mums, Latvijā. Cits branča nosaukums ir zviedru galds vai bufete, vai arī – vēlās brokastis. Angļu vārds “brunch” veidots no diviem citiem vārdiem – „breakfast” + „lunch” (“brokastis” + “pusdienas”).

Tāpēc tieši brančotavas kļūst par veiksmīgu izvēli, lai skaisti iesāktu dienu, kā arī iepazītu latviešu viesmīlību un virtuvi visā tās daudzveidībā.

„Drēgnā gada sezona prasa vairāk mīļuma un siltuma, vairāk rūpes. Mēs esam novērojuši, ka tieši šajā gada pusē cilvēki arvien biežāk izvēlas ne tikai pusdienot, bet arī brokastot kādā no kafejnīcām, jo ir tik jauki, ka kāds parūpējās un pasniedz gardu maltīti. Lai sniegtu šīs sajūtas, esam atsākuši rīkot brančus, kuri tika augsti novērtēti un apmeklēti jau iepriekšējā sezonā,” stāsta viesnīcas “Radi un draugi” direktore Margarita Platace.

Viesnīcas “Radi un draugi” restorāns „Niklāvs” dod iespēju baudīt tradicionālās latviešu virtuves mantojumu, piedāvājot neaizmirstamu garšas kvalitāti.

Savukārt restorāna šefpavāre Sarmīte Neimane ēdienkartes veidošanā izmanto Latvijas zemnieku audzētus produktus un pašas lasītās attiecīgā gadalaika veltes – gailenes, zaķskābenes, brūklenes un citus dabas dotos labumus.

Kā atzīst viesnīcas direktore, ņemot vērā, ka branči ir nu jau kļuvusi par modes lietu, restorānu visbiežāk apmeklē ne tikai viesnīcas viesi, bet arī tūristi, kas pastaigājas Vecrīgas ielās un arī paši rīdzinieki, tādēļ šogad īpaša uzmanība ir pievērsta ēdienkartes kvalitātei un augstas klases servisam, lai katrs apmeklētājs justos īpaši gaidīts.

Četru zvaigžņu viesnīca „Radi un draugi” atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā, Mārstaļu ielā. Šī ir lieliska atrašanās vieta, jo tūristu iecienītie kultūras, mākslas un atpūtas objekti ir tikai pāris minūšu gājiena attālumā.

1995. gadā viesnīca savu darbību uzsāka ar 28 numuriem, divas reizes tika paplašināta un tagad, pēc 2012. gadā piedzīvotās pārbūves, piedāvā 72 jaunas un modernas istabas, mājīgu salonu, 2 gaišas un plašas konferenču zāles un elegantu restorānu Niklāvs.

Rudens sezonas pirmais brančs restorānā „Niklāvs” norisināsies 29.oktobrī no plkst. 12–15.

1,056 skatījumi




Video

Kolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?

27/07/2021

Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...

Lasīt tālāk
Video

Pieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai

26/07/2021

Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...

Lasīt tālāk
Video

Sievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā

26/07/2021

                Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...

Lasīt tālāk
Video

18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem

17/11/2020 | Autors: Publicitātes materiāls

18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...

Lasīt tālāk
Video

Labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē

08/10/2020

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...

Lasīt tālāk
Video

Uzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem

04/05/2020

Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....

Lasīt tālāk
Video

Pikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi

18/04/2019 | Autors: Publicitātes materiāls

Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...

Lasīt tālāk
Video

Svētkos dāviniet veselību!

21/12/2018 | Autors: Publicitātes materiāls

Dāvanu sarūpēšana dažādām svētku reizēm ir patīkams, bet vienlaikus arī visai sarežģīts process. Ko dāvināt? Vai dāvana patiks, noderēs? Stop! Tieši par “dāvanas derīgumu”...

Lasīt tālāk
Video

Jaundzimušo skaits turpina kristies

19/10/2018 | Autors: Centrālā statistikas pārvalde

2018. gada pirmajos deviņos mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits – 14 680 bērni – ir par 1 267 mazuļiem jeb 8 % mazāks nekā 2017. gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas...

Lasīt tālāk
Video

Ēdināšanas nozares līderi Latvijā

23/07/2018

Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas...

Lasīt tālāk