• Rīga
    Cloudy
    -1°C
     
15/11/2016, Kategorija: Ēdieni, Sievietēm
Autors: Publicitātes materiāls

Majonēze ir kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļa ikdienas ēdienkartē, to labprāt izmantojām gan kā salātu piedevu, gan pievienojam dažādam uzkodām. Lai arī par majonēzes izcelšanos pastāv vairākas versijas, vispopulārākā no tām meklējama 18.gadsimta vidu Spānijas pilsētā Moan.

Vārds “majonēze” ģeogrāfiski saistīts ar Maon pilsētu – spāņu salas Menorka galvaspilsētu. Kā norādīts vienā no franču enciklopēdijām, Maonau iekaroja hercogs Rišeljē. 1758. gadā briti ielenca šo pilsētu un frančiem ar pārtikas rezervēm bija gaužām bēdīgi. Bija palikusi vien eļļa un olas. No šiem produktiem pavāri gatavoja omletes, kas ātri vien apnika franču oficieriem. Hercogs Rišeljē pavelēja savam pavāram pagatavot kaut-ko jaunu. Pavārs sakūla olas ar eļļu un pievienoja sāli un garšvielas. Tā šo mērci nosauca, par godu pilsētai. Pašā Menorkas salā šo mērci sauc “mahonesa salsa” (Maonas mērce). Bet, iespējams, ka taisnība ir tiem minējumiem, ka šī vienkāršā mērce ir pietiekami sena un radusies var teikt vienlaikus vairākās Vidusjūras valstīs – tur, kur brīvi bija pieejama olīveļļa un olas. SIA “Milda KM” labu majonēzi raksturo ar diviem galvenajiem pamatelementiem – augstvērtīgas rafinētas un dezodorētas eļļas un visaugstākās kvalitātes olu piedevas.

“Iespējams daudzi nezina, bet pateicoties majonēzes vērtīgajām īpašībām daudzi to lieto ne tikai uzturā, bet arīdzan izmanto skaistumkopšanā, uzlabojot gan matu, gan sejas stāvokli. Tomēr, lai to sauktu par veselīgu majonēzi ļoti svarīgs ir produkta sastāvs – majonēze bez konservantiem vienmēr būs dabiskāka un gardāka,” uzsver SIA “Milda KM” tirgvedības vadītāja Elīna Cape.

SIA „Milda KM” majonēžu pagatavošanā izmantota kvalitatīva rapšu eļļa un augstvērtīgs olu dzeltenuma pulveris, radot niansētu un bagātīgu garšu buķeti. Ražotājs piedāvā plašu majonēžu sortimentu, kas piemērots gan salātiem, gan uzkodām, dažādiem pamatēdieniem un būtībā jebkuram gardam meistardarbam, kuru var papildināt ar majonēzi. Atkarīgi no katram vēlmēm un vajadzībām, pieejamas maigākas un pikantākas majonēzes.

1,127 skatījumi




Video

18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem

17/11/2020 | Autors: Publicitātes materiāls

18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...

Lasīt tālāk
Video

Labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē

08/10/2020

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...

Lasīt tālāk
Video

Uzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem

04/05/2020

Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....

Lasīt tālāk
Video

Pikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi

18/04/2019 | Autors: Publicitātes materiāls

Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...

Lasīt tālāk
Video

Svētkos dāviniet veselību!

21/12/2018 | Autors: Publicitātes materiāls

Dāvanu sarūpēšana dažādām svētku reizēm ir patīkams, bet vienlaikus arī visai sarežģīts process. Ko dāvināt? Vai dāvana patiks, noderēs? Stop! Tieši par “dāvanas derīgumu”...

Lasīt tālāk
Video

Jaundzimušo skaits turpina kristies

19/10/2018 | Autors: Centrālā statistikas pārvalde

2018. gada pirmajos deviņos mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits – 14 680 bērni – ir par 1 267 mazuļiem jeb 8 % mazāks nekā 2017. gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas...

Lasīt tālāk
Video

Ēdināšanas nozares līderi Latvijā

23/07/2018

Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas...

Lasīt tālāk
Video

Garšvielu vētra kafijas krūzītē

08/03/2018 | Autors: Publicitātes materiāls

Kopš karstā dzēriena ​​Chai Latte popularitāte pārkāpusi savas dzimtenes robežas Indijā, saldi pikantās garšas iekarojušas garšas kārpiņas visā pasaulē. Šī garšīgā melnā tēja,...

Lasīt tālāk
Video

Restorāns aicina atzīmēt Lietuvas simtgadi un nobaudīt tās tradicionālos ēdienus

14/02/2018 | Autors: Publicitātes materiāls

Latvijai vēl aktīvi gatavojoties simtgades svinībām, jau šajā piektdienā savu simto dzimšanas dienu atzīmēs mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Par godu šim notikumam, ne tikai Lietuvā, bet arī...

Lasīt tālāk
Video

Centrāltirgū droši ļaujies savai gaumei

29/12/2017 | Autors: Ilze Zonne, NRA

  Pircēju Rīgas Centrāltirgū netrūkst arī ikdienā, bet, gadumijai tuvojoties, šeit iegriežas pat tie, kuru parastajos maršrutos tirgus nav iekļauts. Savā ziņā Centrāltirgus ir...

Lasīt tālāk