Majonēze – vērtīgs produkts, kas pielāgots ikviena gaumei un vēlmēm
Majonēze ir kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļa ikdienas ēdienkartē, to labprāt izmantojām gan kā salātu piedevu, gan pievienojam dažādam uzkodām. Lai arī par majonēzes izcelšanos pastāv vairākas versijas, vispopulārākā no tām meklējama 18.gadsimta vidu Spānijas pilsētā Moan.
Vārds “majonēze” ģeogrāfiski saistīts ar Maon pilsētu – spāņu salas Menorka galvaspilsētu. Kā norādīts vienā no franču enciklopēdijām, Maonau iekaroja hercogs Rišeljē. 1758. gadā briti ielenca šo pilsētu un frančiem ar pārtikas rezervēm bija gaužām bēdīgi. Bija palikusi vien eļļa un olas. No šiem produktiem pavāri gatavoja omletes, kas ātri vien apnika franču oficieriem. Hercogs Rišeljē pavelēja savam pavāram pagatavot kaut-ko jaunu. Pavārs sakūla olas ar eļļu un pievienoja sāli un garšvielas. Tā šo mērci nosauca, par godu pilsētai. Pašā Menorkas salā šo mērci sauc “mahonesa salsa” (Maonas mērce). Bet, iespējams, ka taisnība ir tiem minējumiem, ka šī vienkāršā mērce ir pietiekami sena un radusies var teikt vienlaikus vairākās Vidusjūras valstīs – tur, kur brīvi bija pieejama olīveļļa un olas. SIA “Milda KM” labu majonēzi raksturo ar diviem galvenajiem pamatelementiem – augstvērtīgas rafinētas un dezodorētas eļļas un visaugstākās kvalitātes olu piedevas.
“Iespējams daudzi nezina, bet pateicoties majonēzes vērtīgajām īpašībām daudzi to lieto ne tikai uzturā, bet arīdzan izmanto skaistumkopšanā, uzlabojot gan matu, gan sejas stāvokli. Tomēr, lai to sauktu par veselīgu majonēzi ļoti svarīgs ir produkta sastāvs – majonēze bez konservantiem vienmēr būs dabiskāka un gardāka,” uzsver SIA “Milda KM” tirgvedības vadītāja Elīna Cape.
SIA „Milda KM” majonēžu pagatavošanā izmantota kvalitatīva rapšu eļļa un augstvērtīgs olu dzeltenuma pulveris, radot niansētu un bagātīgu garšu buķeti. Ražotājs piedāvā plašu majonēžu sortimentu, kas piemērots gan salātiem, gan uzkodām, dažādiem pamatēdieniem un būtībā jebkuram gardam meistardarbam, kuru var papildināt ar majonēzi. Atkarīgi no katram vēlmēm un vajadzībām, pieejamas maigākas un pikantākas majonēzes.
Vēl par tēmu:
18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākLabdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē
Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...
Lasīt tālākUzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem
Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....
Lasīt tālākPikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi
Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...
Lasīt tālākSvētkos dāviniet veselību!
Dāvanu sarūpēšana dažādām svētku reizēm ir patīkams, bet vienlaikus arī visai sarežģīts process. Ko dāvināt? Vai dāvana patiks, noderēs? Stop! Tieši par “dāvanas derīgumu”...
Lasīt tālākJaundzimušo skaits turpina kristies
2018. gada pirmajos deviņos mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits – 14 680 bērni – ir par 1 267 mazuļiem jeb 8 % mazāks nekā 2017. gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas...
Lasīt tālākĒdināšanas nozares līderi Latvijā
Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas...
Lasīt tālākGaršvielu vētra kafijas krūzītē
Kopš karstā dzēriena Chai Latte popularitāte pārkāpusi savas dzimtenes robežas Indijā, saldi pikantās garšas iekarojušas garšas kārpiņas visā pasaulē. Šī garšīgā melnā tēja,...
Lasīt tālākRestorāns aicina atzīmēt Lietuvas simtgadi un nobaudīt tās tradicionālos ēdienus
Latvijai vēl aktīvi gatavojoties simtgades svinībām, jau šajā piektdienā savu simto dzimšanas dienu atzīmēs mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Par godu šim notikumam, ne tikai Lietuvā, bet arī...
Lasīt tālākCentrāltirgū droši ļaujies savai gaumei
Pircēju Rīgas Centrāltirgū netrūkst arī ikdienā, bet, gadumijai tuvojoties, šeit iegriežas pat tie, kuru parastajos maršrutos tirgus nav iekļauts. Savā ziņā Centrāltirgus ir...
Lasīt tālāk