• Failure notice from provider:
    Connection Error:http_request_failed
20/06/2013, Kategorija: Ēdieni, Sievietēm

ligo siersNepieciešams:
• Biezpiens – 1 kg
• Piens – 3 l
• Olas – 4 gab.
• Sviests – 70 g
• Ķimenes – 2-3 saujas
• Sāls – 1 ēd.k.

Pagatavošanas laiks: 10 h.

Pagatavošana:
1. Katlā uz lēnas uguns liec karsēties pienu
2. Biezpienu samal gaļas mašīnā un pievieno pienam
3. Laiku pa laikam lēnām apmaisi
4. Kad no biezpiena atdalījušās sūkalām, nokās to caur marli.
5. Biezpienu atstāj marlē un ļauj sūkalām notecēties
6. Olas sakul ar putojamo slotiņu
7. Kad sūkalas notecējušas, liec biezpienu katlā un karsē, pievienojot sviestu, ķimenes, sāli un sakultās olas
8. Ja vēlies pagatavot sieru ar dažādām garšvielām, zaļumiem vai pat riekstiem un ogām, šis ir brīdis, kad tās pievienot
9. Ja vēlies, lai siers iegūtu dzeltenu krāsu, pievieno 1 tējkaroti kurkumas pulvera
10. Kad siers ieguvis viendabīgu konsistenci, pārtrauc karsēšanu, iesien sieru marlē un atstāj notecēties un atdzist uz nakti.

Aikāgaršo padoms!
Ja sieru karsēsi mazāku laiku tas būs irdenāks, ķepīgāks un sulīgāks, bet ja pakarsēsi ilgāk tas būs cietāks.
Tāpat vari atstāt sieru zem preses, lai sūkalas pilnībā iztek, tad siers izdosies sausāks un cietāks. Šāds siers būs ideāls grilēšanai.

 

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

520 skatījumi




Video

Matu kopšanas triki un ieteikumi

10/01/2023 | Autors: Publicitātes materiāls

Lai saglabātu matus veselīgus un skaistus, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par tiem. Tāpat kā rūpes par sejas ādu, arī matu kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, izvēloties produktus...

Lasīt tālāk
Video

Sarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām

17/11/2022

Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...

Lasīt tālāk
Video

No 1. augusta epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem

12/07/2022

No 1. augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete....

Lasīt tālāk
Video

Kolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?

27/07/2021

Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...

Lasīt tālāk
Video

Pieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai

26/07/2021

Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...

Lasīt tālāk
Video

Sievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā

26/07/2021

                Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...

Lasīt tālāk
Video

18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem

17/11/2020 | Autors: Publicitātes materiāls

18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...

Lasīt tālāk
Video

Labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē

08/10/2020

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...

Lasīt tālāk
Video

Uzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem

04/05/2020

Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....

Lasīt tālāk
Video

Pikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi

18/04/2019 | Autors: Publicitātes materiāls

Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...

Lasīt tālāk