• Rīga
    Mostly cloudy
    14°C
     
21/02/2013, Kategorija: Ēdieni, Sievietēm

Krasni cepts lasis ar sezonas darzeniemNepieciešams:

Laša fileja – 2 gab. (katra 120 g)
Kālis – 1 gab.
Mazie burkāni – 5 gab.
Baltais sīpols – 1 gab.
Fenhelis – ½ gab.
Ķiploks – 3 daivas
Seleriju kāti – 2 gab.
Kartupeļi – 2 gab.
Saldie kartupeļi – 1 gab.
Timiāns – 3 zari
Sviests – 2 ēdamk.
Laims – 1 gab.
Sāls / pipari – pēc garšas
Cepamais papīrs – 2 loksnes

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

Pagatavošana:
1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
2. Noskalo, notīri un, plānās šķēlītēs, gareni sagriez dārzeņus.
3. Marinē dārzeņus pievienojot tiem laima sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.
4. Sadali dārzeņus divās daļā, katru liec uz cepamā papīra.
5. Katrai dārzeņu porcijai pāri liec laša fileju.
6. Apkaisi to ar pipariem, sāli un svaigām timiāna lapiņām.
7. Laša filejas gabaliņiem uzliec 1 ēdamkaroti sviesta un ietin cepamajā papīrā.
8. Cep krāsnī 10 -15 minūtes.
9. Izņem no krāsns un paturi neatvērtu 2-3 minūtes, lai garšas ievelkas.

Atceries, ka šādā veidā vari gatavot arī citu zivi vai dārzeņus. “Asumiņam” pievieno čili vai eksperimentē ar citām garšvielām.

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

413 skatījumi




Video

Kolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?

27/07/2021

Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...

Lasīt tālāk
Video

Pieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai

26/07/2021

Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...

Lasīt tālāk
Video

Sievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā

26/07/2021

                Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...

Lasīt tālāk
Video

18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem

17/11/2020 | Autors: Publicitātes materiāls

18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...

Lasīt tālāk
Video

Labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē

08/10/2020

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...

Lasīt tālāk
Video

Uzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem

04/05/2020

Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....

Lasīt tālāk
Video

Pikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi

18/04/2019 | Autors: Publicitātes materiāls

Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...

Lasīt tālāk
Video

Svētkos dāviniet veselību!

21/12/2018 | Autors: Publicitātes materiāls

Dāvanu sarūpēšana dažādām svētku reizēm ir patīkams, bet vienlaikus arī visai sarežģīts process. Ko dāvināt? Vai dāvana patiks, noderēs? Stop! Tieši par “dāvanas derīgumu”...

Lasīt tālāk
Video

Jaundzimušo skaits turpina kristies

19/10/2018 | Autors: Centrālā statistikas pārvalde

2018. gada pirmajos deviņos mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits – 14 680 bērni – ir par 1 267 mazuļiem jeb 8 % mazāks nekā 2017. gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas...

Lasīt tālāk
Video

Ēdināšanas nozares līderi Latvijā

23/07/2018

Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas...

Lasīt tālāk