Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs: Ostā ir novērojamas nestabilitātes pazīmes apgrozījuma krituma dēļ
Šogad janvārī salīdzinājumā ar 2019. gada janvārī Rīgas brīvostā pārkrauto kravu apmērs samazinājās par 25%. Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps paziņojis, ka kravu apmēra samazinājuma dēļ Rīgas brīvosta pārskatīs investīciju plānu.
“Izmantojot apkārt esošo situāciju un sankcijas, šobrīd brīvostā ir palikuši valsts virzītie pārstāvji, kas nozīmē, ka katrs lēmums ir izšķirošs,” intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” minēja Zeps.
Tā kā Rīgas brīvostā pārkrauto kravu apmērs samazinājās par 25%, tādējādi ir nepieciešams īstenot vairākas darbības, tostarp pārskatīt budžetu, investīciju plānu, kā arī apzināt iespējas pamainīt ostas darbību. “Kravu kritums izraisa secīgu darbību virknējumu,” piebilda Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs.
Tāpat viņš atzina, ka šobrīd ostā ir novērojamas “nestabilitātes pazīmes” apgrozījuma krituma dēļ, taču par ostas pārvaldnieka Anša Zeltiņa nomaiņu netiek domāts.
Tāpat Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs atzina, ka brīvostas valdes sastāvs šobrīd ir pietiekami kompetents.
Kā zināms, 20. februārī kārtējā Rīgas brīvostas valdes sēdē par valdes priekšsēdētāju ievēlēts Viesturs Zeps, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku – Pāvels Rebenoks.
Zeps ir Rīgas brīvostas valdes loceklis kopš 2019. gada un pārstāv Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.
Vēl par tēmu:
Šonedēļ laiks kļūs siltāks, tomēr ciklona ietekmē daudzviet līs
Vēl nedēļas sākumā, sevišķi naktīs, Latvijā saglabāsies vēss laiks, un tikai vietām gaidāms neliels lietus, tomēr, mūsu reģionam no rietumiem pietuvojoties ciklonam, vējš piekrastē...
Lasīt tālākLPPA: pāreja uz īstermiņa līgumiem sekmēs pārvadātāju atgriešanos pie vecākiem autobusiem
Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija iebilst pret nosacījumu maiņu valsts izsludinātājos iepirkumos Cēsu, Limbažu un Siguldas lotēs, kas paredz līguma darbību vairs tikai uz 3 gadiem,...
Lasīt tālākFaktiskā bezdarba līmenis septembrī samazinājies par 0,2 procentpunktiem
2025. gada septembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,2%, un kopš augusta tas ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins. Salīdzinot...
Lasīt tālākTuvākajās dienās nokrišņu daudzums mazināsies
Nedēļas nogalē biežāk uzspīdēs saule, un nokrišņu daudzums pakāpeniski samazināsies. Pūtīs lēns vējš, kā ietekmē atsevišķos rajonos iespējama migla. Latvijā ieplūstot aukstākai...
Lasīt tālākAugustā tūristu mītnēs apkalpots par 3,1% vairāk viesu nekā pirms gada
2025. gada augustā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 392,9 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, veidojot 3,1% pieaugumu pret 2024. gada augustu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati,...
Lasīt tālākRīgas sabiedriskajā transportā šī gada septembrī par 5,5% vairāk pārvadāto pasažieru nekā pērn
Šī gada septembrī Rīgas sabiedriskajā transportā pārvietojušies 10 606 593 pasažieri, kas ir par 5,5% vairāk nekā šajā pašā mēnesī iepriekšējā gadā. No tramvajiem populārākais...
Lasīt tālākBirokrātijas mazināšanas nolūkā paredz atvieglot kūrorta statusa piešķiršanas kārtību
Lai mazinātu birokrātisko slogu gan valsts iestādēm, gan pašvaldībām, Ekonomikas ministrija (EM) rosina mainīt kūrorta statusa piešķiršanas kārtību – noteiktu teritoriju par kūrortu...
Lasīt tālākNo 15. oktobra maksimālais atļautais braukšanas ātrums – 90 km/h
No trešdienas, 15. oktobra, valsts autoceļu tīklā maksimālais braukšanas ātrums tiks pielāgots mainīgajiem un ziemas laikapstākļiem un būs līdz 90 kilometriem stundā. Izņēmums būs...
Lasīt tālākRudenīgi laika apstākļi turpināsies
Aizvadītā nedēļa iesākās ar lietavām, nedēļas vidū izbaudījām nedaudz siltāku un sausāku laiku. Taču nedēļas otrajā pusē laika apstākļus atkal noteica ciklons, kas daudzviet nesa...
Lasīt tālāk“Laima” sortimentā divas jaunas konfektes piena šokolādes glazūrā
Latvijā iecienītais saldumu zīmols “Laima” turpina attīstīt un stiprināt savu produktu sortimentu un iepriecina saldummīļus ar jaunām konfektēm piena šokolādes glazūrā. Jaunums divās...
Lasīt tālāk