Vasaras sezonai tuvojoties, palielinās pieprasījums pēc uzturvielām bagātajiem našķiem
Pavasaris ir pārmaiņu laiks, kad līdz ar dabas mošanos, arī cilvēki sāk vairāk domāt par savu izskatu, veselību un uzturu. Kā norāda ārsti un dietologi, veselības profilaksei un imunitātes stiprināšanai šajos mainīgajos laika apstākļos, kas tik ļoti raksturīgi pavasarim, uzturā ieteicams lietot pilngraudu izstrādājumus, kas satur vērtīgās olbaltumvielas, taukvielas, fosfolipīdus, šķiedrvielas, folijskābi, minerālvielas un vitamīnus, palīdzot uzlabot ne tikai veselību, bet arī izskatu. Kā norāda “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa – Eglīte, šobrīd arvien lielāks pieprasījums ir pēc dažāda veida veselīgajiem našķiem, kas palīdz sevi uzturēt formā un ir vienlīdz gardi.
“Pēdējā laikā īpaši izteikti cilvēki pievērš lielu uzmanību savam uzturam un veselībai, skatoties gan produktu sastāvdaļas, gan interesējoties par to, cik daudz vērtīga tās varētu sniegt organismam. Auzu cepumi, kas izgatavoti no kviešu miltiem, pārtikas klijām un maltām rozīnēm, satur bagātīgas uzturvielas. Auzu pārslas ir koncentrēts uzturvielu avots. Tajās ir magnijs, cinks, dzelzs, kālijs, B1 vitamīns, kalcijs, E vitamīns un augsts šķiedrvielu saturs. Auzu pārslas nostabilizē gan cukura līmeni asinīs, gan arī tauku daudzumu ķermenī. Tas ir īpaši svarīgi tiem bērniem, kas slimo ar diabētu. Auzu cepumus visbiežāk iegādājas tieši ģimenes ar bērniem. Mammām tas ir labs risinājums iedot kādu našķi līdzi bērnam uz skolu, tādējādi mazinot bērna vēlmi iegādāties veikalu plauktos pieejamos neveselīgos saldumus, turklāt tā kā cepumos rozīnes ir samaltas, bērns uzņem visas nozīmīgās sastāvdaļas,” turpina Ligita Liepiņa – Eglīte.
Auzu pārslu cepumi lieliski der gan kā uzkoda, gan brokastu ēdiens, aizstājot, piemēram, auzu pārslu putru, kas tās ierastajā formātā mēdz visai ātri apnikt. Auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem pasaulē. Tas ir koncentrēts uzturvielu avots, tajā ir, piemēram, magnijs, cinks, dzelzs, kālijs, B1 vitamīns, kalcijs, E vitamīns un augstas kvalitātes proteīns. Tas viss ir ļoti svarīgs organisma labsajūtai. Tāpat auzu pārslās ir augsts šķiedrvielu saturs kas labvēlīgi ietekmē gremošanas procesus un uzlabo pašsajūtu.
“Vidzemes maiznīca” piedāvā arī augstākā labuma barankas, sausiņus un cepumus. Tā kā uzņēmums ražo graudaugu produktus, tie organismu ikdienā nodrošina ar enerģiju un parūpējas par nepieciešamajām uzturvērtībām, kā arī veicina gremošanas procesu. Uzņēmumam nav svarīgi ne tikai piedāvāt garšīgi, bet apvienot garšīgo ar veselīgo, tādējādi rūpējoties par saviem klientiem un to labsajūtu.
Vēl par tēmu:
Rīgas dome lems par nakts sabiedriskā transporta pilotprojekta pagarinājumu
Pirmdien, 8. septembrī, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstīja lēmumu pagarināt nakts sabiedriskā transporta pilotprojektu līdz oktobra beigām. Šogad, pēc piecu...
Lasīt tālākLatvijas mājsaimniecību patēriņa paradumi mainās – kopējais labklājības līmenis pieaug
Ēdam vairāk augļu, uzturā samazinās cukura patēriņš, un arvien biežāk izvēlamies iepirkties internetā. Tajā pašā laikā sarūk maizes, miltu un kartupeļu patēriņš, bet pieaug tēriņi...
Lasīt tālākKonstatēts jauns ĀCM uzliesmojums mājas cūku novietnē
Informējam, ka šodien apstiprināts jauns Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojums mājas cūkām Mārupes novada Salas pagastā novietnē ar 29 mājas cūkām. Šogad tas ir jau desmitais konstatētais...
Lasīt tālākSaeima atbalsta ārkārtējās situācijas izsludināšanu lauksaimniecībā ilgstošo lietavu dēļ
Saeima ceturtdien, 4. septembrī, atbalstīja valdības lēmumu izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecībā visā valsts teritorijā līdz 4. novembrim. Ārkārtējā situācija izsludināta,...
Lasīt tālākMājas cūku novietnē Cesvaines pagastā konstatēts Āfrikas cūku mēra uzliesmojums
Madonas novada Cesvaines pagastā, cūku novietnē ar 41 mājas cūku, konstatēts Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojums. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) novietnē veic slimības apkarošanas...
Lasīt tālākArmands Krauze: skolēnu ēdināšanā vairāk jāizmanto pašmāju produkcija
Valdība otrdien, 2. septembrī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto rīcības plānu skolēnu ēdināšanas sistēmas pilnveidošanai Latvijā, lai nodrošinātu skolēnus ar veselīgu...
Lasīt tālākFinanšu nozare aicina lauksaimniekus ārkārtējās situācijas laikā laikus vērsties pie bankām
Ņemot vērā Ministru kabineta 2025. gada 5. augusta lēmumu līdz šī gada novembrim izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecībā saistībā ar lietavu un plūdu izraisītajām sekām,...
Lasīt tālāk“Selga” paplašina sortimentu un pārsteidz ar divu jaunu garšu dubultajiem cepumiem
Latvijā iecienītākais cepumu zīmols “Selga” turpina attīstīt savu produktu portfeli un šajā sezonā iepazīstina ar gardiem jaunumiem “Selga Treat” cepumu kolekcijā – divām jaunām...
Lasīt tālākBiedrība “Zemnieku saeima”: Rīgas dome krīzes laikā liedz palīdzību lauksaimniekiem nogādāt ražu ostā
Laikā, kad lauksaimniecība piedzīvo smagu krīzi, Rīgas dome ir noraidījusi biedrības “Zemnieku saeima” lūgumu ražas novākšanas periodā – no 22. jūlija līdz 1. novembrim – atļaut...
Lasīt tālākAtis Švinka: dzelzceļš ir jāstiprina, lai mēs varētu nodrošināt iedzīvotāju mobilitāti
Šodien, 26. augustā, valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto rīkojumu par “Par apropriācijas pārdali”, kas paredz veikt 26 miljonu eiro maksājumu valsts publiskās lietošanas...
Lasīt tālāk